EFEKTY I ZASTOSOWANIE
Czym jeszcze wyróżnia się naturalne BIAŁKO z ryżu lub groszku?
- W 100% hipoalergiczne oraz kompleksowe białko, które składa się ze wszystkich 9 niezbędnych aminokwasów oraz innych aminokwasów w doskonałej równowadze
- Zawiera 83% najwyższej jakości białek (z innych źródeł aniżeli soja)
- Produkowany jest w temperaturze poniżej 42°C, co zapewnia naturalny charakter oraz wysoki stopień wchłaniania
- Jest odpowiedni dla witarian, wegan i wegetarian
- Regeneruje i odnawia równowagę po intensywnym wysiłku fizycznym
- Podczas intensywnych ćwiczeń podnosi objętość masy mięśniowej obniżając masę tłuszczu w organizmie
- Pomaga utrzymać szczupłą sylwetkę
- Niski procent proteinów siarki (proteiny siarki przyspieszają proces starzenia się)
- Przy pomocy najnowocześniejszych technologii trzeciej generacji osiągnięto najlepszy na rynku smak białka roślinnego. Smak w porównaniu z innymi białkami jest jedwabiście delikatny
- Skład produktu Sunwarrior Protein/Blend jest w 98% zbliżony do mleka matki i jest wchłaniany w 98,2% podczas trawienia. Jest jednym z najczystszych i najłatwiejszych do strawienia białek na rynku z wysoką wartością biologiczną w porównaniu z innymi źródłami białka (np. w porównaniu z serwatką czy soją)
- Sunwarrior Protein jest naturalnym źródłem białka bogatym w witaminy i minerały (podnosi efektywność wchłaniania). Zawiera dużą ilość przeciwutleniaczy, żelaza, tokoferolów, tokotrienolów oraz innych niezbędnych mikroskładników.
- Ze względu na to, iż Sunwarrior Protein/ Blend jest tak łatwy do strawienia mogą go używać dzieci, dorośli i seniorzy
- Badania kliniczne w Japonii wykazały, że białko z ryżu, który jest podstawowym składnikiem odżywiania obywatelstwa, może również funkcjonować jako skuteczne narzędzie do kontroli wagi ciała i przebiegu odchudzania. Jest to spowodowane wysokim stopniem wchłaniania tego białka
- Bonusy zdrowotne przy stosowaniu proteinów Sunwarrior
Badania naukowe przeprowadzane w ostatnim czasie łączą ze sobą zrównoważony profil odżywczy ryżu z powolniejszym uwalnianiem cukru we krwi. To dodaje białku Sunwarior inny wymiar – przy tak wysokiej wartości odżywczej brązowego bio ryżu, dodatkowo ma korzystny wpływ na procesy wchłaniania.
Gdzie kupić
Unikalna wartość odżywcza białka Sunwarrior sprawia, że jest to oczywisty wybór dla każdego, kto chce uzyskać optymalną wagę. Badania kliniczne prowadzone w Japonii łączą stosowanie białka ryżu z kontrolowaną utratą masy ciała.
Protein Sunwarrior utrzymuje odżywczą wartość pełnoziarnistego brązowego ryżu i zapewnia dawkę aminokwasów, witamin i minerałów. W momencie kiedy ciało otrzyma dostatek pożywienia, mózg wyśle jasny sygnał – jesteśmy nasyceni. W tym momencie możemy skupić się na wszystkich życiowych działaniach i celach, które chcemy osiągnąć. Protein Sunwarrior oferuje wyśmienity smak i wchłanianie składników odżywczych na najwyższym poziomie, dzięki czemu nasze wysiłki zmierzające do utraty wagi przechodzą na realny poziom.
Wszystkie te czynniki razem wzięte sprawiają, iż Protein Sanwarrior jest jednym z najzdrowszych pokarmów, które zarazem opóźniają proces starzenia się. Odkryj zestawienie doskonałego smaku z wysoką wartością odżywczą. Odkryj właściwości pokarmu, który prowadzi do pięknego ciała, opóźnia starzenie się, buduje masę mięśniową i dostarcza organizmowi wszystkie potrzebne składniki. Odkryj Protein Sunwarrior.
Protein Sunwarrior i przyrost masy mięśniowej
Ilość białka w naszym pokarmie ma zasadniczy wpływ na przebieg naszego metabolizmu. Ma korzystny wpływ na obniżenie wagi ciała i zapasów tłuszczu. Wysokojakościowe białko podczas obniżania wagi pomoże utrzymać na tym samym poziomie masę mięśniową oraz zapewnia jej dobrą kondycję, podnosi odporność organizmu, aktywuje funkcję przeciwutleniaczy, wspiera HDL cholesterol, podnosi jakość funkcjonowania insuliny i leptyny. Wszystko to razem wzięte pomaga organizmowy lepiej funkcjonować.
Wyjątkową właściwością białka Sunwarrior to fakt, iż zawiera Gamma Oryzanol. Protein Sunwarrior produkuje się z pełnoziarnistego ryżu brązowego po bio-fermentacji (razem z otrębami). Japońscy naukowcy badają tę naturalną substancję już kilka lat. Gamma Oryzanol występuje w różnych częściach ryżu. Naukowcy w Japonii stwierdzili, iż Gamma Oryzanol pomaga w budowaniu masy mięśniowej, jest dobrze działającym przeciwutleniaczem oraz jest bardzo efektywny w leczeniu wrzodów, obniżaniu cholesterolu i innych chorób.
Gamma Oryzanol stosują zawodowi sportowcy dzięki temu, że podnosi masę mięśniową i wyniki sportowe. Na podstawie różnych badań osiągnięcie lepszych wyników jest możliwe, ponieważ Gamma Oryzanol zwiększa produkcję testosteronu, hormonu wzrostu i innych hormonów anabolicznych (budujących mięśnie).
Protein Sunwarrior zawiera 9 nasyconych i nienasyconych aminokwasów w doskonale zrównoważonym profilu. Testy przeprowadzone w niezależym laboratorium wykazały, że protein Sunwarrior posiada ten sam a nawet lepszy profil aminokwasowy aniżeli jajko czy wołowina (patrz: tabela danych wartości odżywczych protein Sunwarior w części: Porównanie profilu aminokwasowego).
Protein Sunwarrior jest żywy i dzięki temu jest aktywniejszym i lepiej wchłanianym w porównaniu z nieżywymi roślinnymi białkami. Większość sportowców spożywa duże ilości białka zwierzęcego, które nie jest użyteczne dla organizmu człowieka. Takie białka są w istocie kwasami i mogą powodować toksemię trawienną i inne nieprzyjemności. Protein Sunwarrior jest poddany obróbce wstępnej w procesie biofermentacji i działaniu innych naturalnych enzymów, dlatego może być stosowany z wydajnością do 98% lub 99%. Ponadto jest całkowicie hipolargeniczny.
Co wszystko uzyskujemy z Jęczmienia?
Zanim zaczniemy omawiać jęczmień aktywny, kilka słów o jęczmieniu jako takim. Jęczmień posiada wysoką koncentrację tokotrienolów, przeciwutleniaczy, które obniżają działanie najważniejszego enzymu w wątrobie ( HMG – CoA Reduktaza). Jęczmień jest jednym z najwartościowszych źródeł beta-glukanu, węglowodanów, które bardzo pozytywnie działają na układ odpornościowy.
Z punktu widzenia historycznego to jedno z najstarszych zbóż uprawiane już przez tysiące lat. Rzymskie legie jęczmień spożywały jako najważniejszą potrawę. Greccy gladiatorzy byli im w tym przykładem, stosowali jęczmień jako ważny produkt odżywiania podczas treningów. Często byli dlatego przezywani „jęczmieniopożeraczami” ( no i pomo prawdziwi mężczyźni jedzą jedynie mięso…..).
Jęczmień aktywny
Gdzie kupić Hlavní problém ječmenu je jeho mimořádná želatinovitost. Všechny pokusy o jeho vysušení a balení pro komerční účely selhaly, až do okmažiku, kdy jedna švédská firma objevila nizkoteplotní metodu (v částečném vakuu), která dovede ječmen pouze do okamžiku klíčení, ale zastaví proces, než se obilovina stane želatinovou. Díky tomu jsou zachovány všechny proteiny a korbohydráty a teplota je dostatečně nízká, aby nebyly zničeny žádné z enzymů.
To je pro potravinový průmysl jedinečná chvíle. Veškerá energie, která v zrnu vede ke klíčení je zachována a zároveň zrno ještě klíčit nezačne. Výsledkem je nové super jídlo s neuvěřitelnými vlastnostmi.
Sprobujmy go sobie wyobrazić jako pocisk w pistolecie
- pocisk w magazynku to ziarno jęczmienia, cała energia jest w stanie spoczynku, nie mamy jej do dyspozycji
- pocisk po wystrzale to kiełkujący jęczmień, cała energia jest zużytkowana do kiełkowania, to znaczy do wystrzału z pistoletu, energii już nie można wykorzystać
- jęczmień przed kiełkowaniem jest inny, to tak, jak byśmy zatrzymali czas w momencie kiedy doszło do zapłonu prochu strzelniczego, ale pocisk nie opuścił jeszcze głowicy.
Olbrzymia energia zamknięta jest w głowicy i może być łatwo wykorzystana. Chodzi tylko o to w którym kierunku ją wycelujemy. Co można by było zrobić z tą energią, o ile by była możliwość jej odczerpania i wykorzystania w inny sposób niż strzelając w jakiś cel? Co gdyby energia przeznaczona do kiełkowania jęczmienia mogła być wykorzystania do wzmocnienia ludzkiego ciała? To by był naprawdę super pokarm. O Ile aktywny jęczmień porównamy ze skalą Bovisa stwierdzimy, iż osiąga naprawdę nadzwyczajnyne wartości.
O ile państwo nie wiecie co to skala Bovisa, to skala ta była opracowana przez francuskiego lekarza i można według niej ustalić w jaki sposób / pozytywnie, negatywnie/ naładowana jest jakakolwiek substancja. Dla żywych organizmów wartość od 0 do 6500 jest negatywna i oznacza osłabianie organizmu. Jaka kolwiek wartość ponad 6500 jednostek oznacza wzmacnianie organizmu i jego wzbogacanie.
Najniższa wartość energetyczna dla człowieka znajduje się pomiędzy 8000 i 10000 jednostkami energetycznymi w skali Bovisa. Ziemia jako taka wytwarza energię 7000 do 18000 jednostek w tej skali. Energię tą nazywamy niekiedy biofotonami, co są niewidoczne dla naszego oka cząsteczki światła. To dobroczynne promieniowanie jest bezwarunkowo potrzebne do zachowania życia na ziemi.
Wyniki: Ten nowy bardzo długi węglowodan , który znajduje się w kiełkującym jęczmieniu ma w skali Bovisa wartoóci od 100000 do 320000. To absolutnie najwyższa wartość dla jakiegokolwiek pokarmu. Jedyny produkt, który osiąga wyższe wartości to specialnie zmodyfikowana woda.
Uwaga: Teoria skali Bovisa jest udokumentowana a efekty stosowania aktywnych potraw są dla organizmu niedoodparcia. Ale dokładne metody pomiarów pojedyńczych pokarmów na skali Bovisa jeszcze nie istnieją. Skalę Bovisa mielibyśmy w tej chwili wziąść jako ogólny pomiar a nie precyzyjny pomiar.
Więcej informacji o Aktywnym jęczmieniu.
10 najlepszych wskazówek jak obniżyć wagę ciała
1. Spowodujcie deficyt kalorii
Niedostatek kalorii powstaje w momencie kiedy ilość energii ( w kaloriach), które dostarczamy organizmowi jest niższa niż ilość kalorii, które wydajemy. Dochodzi do spadku wagi ciała. Wykreujmy numer, który odpowiada naszej potrzebie i to w ten sposób, że pomnożymy wagę naszego ciała przez 15 ( dla osób aktywnych fizycznie). Na początku obniżymy pobór kalorii o 15% do 20% pod dzienną potrzebę.
O ile chcemy obniżyć poziom tłuszczu, trzeba obniżyć dostarczane kalorie co najmniej o 500, ale nie więcej aniżeli 100 dla dziennej potrzeby. Pół kiligrama tłuszczu w naszym organiźmie to około 3500 kalorii. O ile wytworzymy deficyt 3500 kalorii czy to już przez ćwiczenia, dietę lub stosując oby dwoje, stracimy pół kiliograma tłuszczu w organiźmie.
2. Dotrzymujmy surową strawę wegańską ( i to przynajmniej 80%)
Surowy pokarm wegański to pokarm z surowego nieopracowanego roślinnego pokarmu, który nie traci swoją wartość odżywczą. Charakterystyczne pokarmy to owoce, jarzyny, orzechy, nasiona i kiełkujące ziarna. Surowy wegański pokarm wspiera obniżanie wagi, dostarcza więcej energii, oczyszcza skórę, poprawia tolerancję insulinową i ogólnie wzmacnia zdrowie. Co więcej, pokarm bogaty w składniki odżywcze, pomaga ograniczać głód.
Staramy się przyjmować pokarm 4 do 5 razy dziennie a białka roślinne przyjmujemy jaknajczęściej. Dzięki temu poziom cukru w krwi będzie stały i równocześnie będzie dochodzić do spalania tłuszczów. Regularne dostarczanie białka pomaga ożywić metabolizm i równocześnie zatrzymuje azot i tym samym wspiera rozwój mięśni i ich regenerację.
3. Jedzmy powoli
Wszystko w życiu przebiega bardzo szybko. Szybkie samochody, szybkie połączenie internetowe no i oczywiście szybkie przekąski. Dlatego, iż poczucie sytości nie następuje natychmiast potrzebne jest danie ciału czasu na to, by we właściwy sposób odczytało sygnały, które mu ciało wysyła. Mózg potrzebuje zgoła 20 minut, zanim sobie uświadomi, iż ciało jest już syte. O ile nie będziemy jeść szybko, będziemy spożywać mniej pokarmu i tym samym organizmowi dostarczymy mniej kalorii.
Po drugie trzeba sobie uświadomić, iż enzymy w ślinach odgrywają ważną rolę w inicjacji procesu trawienia. Dłuższe żucie pokarmu znaczy lepsze trawienie i tym samym absorbcję witaminów i minerałów. Naukowcy w Japonii stwierdzili, iż szybkie zjadanie pokarmu powoduje odporność na inzulinę i tym samym podnosi się ryzyko cukrzycy i chorób serca.
Szybkie zjadanie pokarmu może również spowodować pojawienie się zespołu metabolicznego /połączenie wysokiego ciśnienia, nadwagi, wysokiego poziomu cholesterolu i odporności na insulinę./
4. Pijcie dostateczną ilość wody
Dostateczna ilość wypitej wody to podstawa każde progaramu dietetycznego i jest to jeden z najbardzieju niedocenianych faktorów strategii odchudzania. Średnio 60% wagi naszego ciała to woda. Dlatego picie dostatecznej ilości wody jest niezbędne do sprawnego funkcjonowanie naszego organizmu.
Woda nawadnia mięśnie i wypłukowuje substancje toksyczne, które bronią w likwidacji tłuszczów. Woda pomaga w lepszej sekrecji hormonu endokryny, wspiera metabolizm, czynność wątroby i jednocześnie obniża głód i zatrzymywanie płynów.
5. Ćwiczenie
Intensywne ćwiczenie pomaga utrzymać dobrą sylwetkę i równocześnie pomaga podczas długo trwającej utracie wagi. Ludzie, którzy ćwiczą lub w inny sposób wzmacniają ciało może nie będą tracić na wadze w wartościach numerycznych ale ich tłuszcze będą przemieniać się w mięśnie. Dlatego iż mięśnie są bardziej zwarte niż tłuszcze ich ciała wyglądają bardziej szczupło, zdrowiej i bardziej sportowo.
Po drugie, mięśnie spalają więcej kalorii aniżeli tłuszcz a więc im więcej mięśni człowiek posiada tym więcej kalorii spala. Większa masa mięśniowa przyśpieszy matabolizm nawet do 15%. Podczas treningu kulturystów dochodzi również do zmian metabolicznych ( np. zabrania rezystencji względem insuliny ), który wspiera utratę tłuszczu brzucha.
6. Serce
Systematyczny trening i odporność metaboliczna to najefektywniejsze środki podczas treningów. Wolny ale systematyczny aerobik (chodzenie) nie jest wstanie spalić dostateczną ilość kalorii. Tak samo trening pojedyńczych części ciała będzie miało mniejszy efekt aniżeli kompleksowy trening skoncentrowany na obniżenie wagi. Trening systematyczny to idealny sposób spalania kalorii i podnoszenia wytrzymałości. Dzięki niemu będzie trening przyjemniejszy.
Systematyczny trening to w zasadzie kombinacja intensywnego ćwiczenia z odpowiednimi przerwami i odpoczynkiem. Jedną możliwością jest koncentracja na dokładnie wymierzony czas na ćwiczenie na przemian z dokładnie wymierzonym czasem na odpoczynek. Jako przykład podajemi jedno-minutowy sprint na przemian z dwu-minutową odpoczynkową przechadzką. W ten sposób trenujemy 15 do 30 minut.
Odporność metaboliczna w naszym organiźmie to w zasadzie zmiany metaboloczne, które prowadzą do tego iż organizm jeszcze po 48 godzinach po zakończeniu ćwiczeń nadal będzie spalał tłuszcze. To świetne o ile chodzi o zrzucenie wagi ciała, dlatego iż kalorie spalane są i w tedy jak już zaprzestaliśmy ćwiczyć. Podczas tradycyjnego treningu kalorie przestaną być spalane w momencie ukończenia treningu.
7. Nie unikajmy słońca
Słoneczko jest jedynym i najlepszym naturalnym źródłem witaminy D. Godzina tygodniowo spędzona na słońcu ( dziesięć do piętnastu minut trzy razy w tygodniu ) powinna wystarczyć zapotrzebowaniu na witamin D. Witamina D potrzebna jest do ułatwienia wchłaniania wapnia. Witamina D w połączeniu z wapniem i promieniami słonecznymi pomaga w trawieniu potrawy i do regulacji właściwego
poziomu cukru. W przypadku niedostatku wapnia, często spowodowanego niedostatkiem witaminu D, organizm zaczyna produkować, organizm zaczyna podnosić produkcję syntazy, jest to kwaśny enzym tluszczu, który przemienia kalorie w tłuszcz.
Niedostatek wapnia w organiźmie może spowodować wzrosz produkcji syntazy nawet do 500%. Z tego jasno wynika jaki związek jest pomiędzy otyłością a brakiem witaminu D. Nadmiar tłuszczu w organiźmie wchłania i zatrzymuje witamin D i ten z kolei brakuje naszemu ciału. Niedostatek witaminu D ma również wpływ na produkcję hormonu – leptyny, którego zadaniem jest zasygnalizowanie ciału, iż jesteśmy syci i trzeba zakończyć jedzenie. Równocześnie jest znanym fakt iż witamina D w zasadniczy sposób wzmacnia układ odpornościowy
8. Sauna na podczerwień
Światło podczerwone jest niewidzialną formą energii , które nasze ciało pochłania jako ciepło. Cząsteczki organiczne mają tendencję przejścia do stanu drgań w chwili kontaktu z światłem podczerwonym. Światło podczerwone jest wstanie wniknąć głęboko do tkanki i wytwarza ciepło w w masie mięśniowej, narządach i komórkach tłuszczowych.
Organizm natychmiast reaguje na światło podczerwone podniesieniem częstotliwości pulsu i przyśpieszeniem przemiany materii. Ciepło natychmiast pobudza pocenie się, które uwalnia ciecze/płyny/ i doprowadza do natychmiastowego obniżenia wagi. Podniesienie przemiany materii będzie miało bezpośredni wpływ na sposób, jakim organizm potraktuje potrawę i efekt ćwiczenia. Sauna na podczerwień pomaga w uwalnianiu wody, zasobów tłuszczy ale prowadzi również do obniżenia wagi przez spalanie kalorii. Ciało oczywiście spala kalorie podczas pocenia się. Podczas jednego pobytu w saunie na podczerwień, w normalnych okolicznościach, dojdzie do spalenia około 600 kalorii w przeciągu 30 minut.
W związku z tym, iż temperastura ciała i pocenie się jest natychmiast do zauważenia, jest sauna na podczerwień doskonałym środkiem do detoksykacji. Promieniowanie podczerwone wnika głęboko pod skórę, wprost do mięśni i stawów. Dzięki temu dochodzi do przyśpieszenia wymiany materii a komórki w łatwiejszy i szybszy sposób wyzbywają się materiałów toksycznych.
9. Odpoczynek
Kortyzol nazywany jest też „hormonem stresu”, dlatego iż jest w nadmiarze produkowany podczas fizycznego i psychicznego wysiłku. Niedostatek kortizolu może spowodować podnoszenie wagi ciała ale ma również wpływ na miejsce gdzie układają się tluszcze. Pewne badania naukowe wykazały iż niedostatek kortyzolu i stres powodują układanie tłuszczu w krainie brzusznej a mniej po bokach ciała. Ten tłuszcz określamy jako tłuszcz toksyczny, ponieważ prowadzi do chorób sercowo – naczyniowych jak np. zawał czy udar mózgu. A więc – relaksujmy.
Odpoczynek powinien być częścią skladową każdodziennego programu. Nie pozwólcie by inne obowiązki zabrały wam czas do odpoczynku. Każdy ma prawo na czas odpoczynku, kiedy to odłoży bokiem inne obowiązki i dobija baterie. Uprawiajcie jogę, medytujcie, poruszajcie się w kolektywie innych ludzi. Jest bardzo dobre kiedy spędzacie czas z innymi ludźmi, którzy mają pozytywny stosunek do życia. Podpora socialna dopomoże w lepszy sposób dojść do ładu z negatywnymi wpływami stresu. Zróbmy każdy dzień coś, co sprawi wam przyjemność. Zróbmy sobie czas na na dobre wykorzystanie wolnego czasu, które przyniesie wam zadowolenie. Mogą to być masaże, chwilka z dobrą książką lub przechadzka na łonie pięknej przyrody.
Ćwiczenie to bardzo dobry sposób na likwidację stresu. Starajcie się utrzymać samych siebie w dobrym humorze i to włącznie umiejętności śmiania się z samego siebie. Śmiech to pomocik w walce z stresem. Rada: jedzcie małe porcje pokarmu w ciągu dnia i tym samym utrzymacie poziom cukru w krwi na stałym poziomie / w momencie kiedy zbyt obniży się poziom cukru w organiźmie obniży się równocześnie psychiczna , fizyczna i emocjonalna energia i podnosi się stres./
10. Sen
Naukowcy udowodnili iż isnieje zależność pomiędzy snem i hormonami, które sterują naszym zachowaniem w stosunku do pokarmu. Chodzi o dwa hormony . Grelina pobudza poczucie głodu. Leptyna na odwrót wysyła sygnały do mózgu, iż organizm jest nasycony. Kiedy ciało ma niedostatek snu podnosi sią poziom greliny i równocześnie obniża produkcję leptyny. Wynikiem tego jest głód i chęć na jedzenie.
W czadsie głębokiego snu mózg produkuje wysokie objętości hormonu wzrostu, który podaje ciału informacje jak wykorzystać tłuszcz na przemianę w energię. O ile ciało cierpi niedostatkiem snu, dodatkowe kalorie układane są w formie tłuszczu, dlatego iż ciało nie posiada pod dostatkiem hormonu, który pomaga w jego wykorzystaniu. Hormon wzrostu odpowiada również za podnoszenie masy mięśniowej. Niedostatek snu może doprowadzić również do problemów z metabolizmem węglowodanów. I znów dochodzi do układania tłuszczu i podnosi się poziom cukrów. A podniesiony poziom cukru prowadzi do podniesienia odporności na inzulinę. To znaczy iż organizm trudniej poradzi sobie z cukrem, który następnie układa się w wątrobie i innych tkankach. Następstwem tego są różne dolegliwości zdrowotne np. otyłość , choroby układu sercowo – naczyniowego oraz diabetes rodzaju/typu/ II.
Każdy rozumie iż niedostatek snu to niedostatek energii, ale po czasie przyzwyczaimy się do tego, iż jesteśmy zmęczeni, tak iż w końcu będziemy taką sytuację uważali jako normalną. Niedostatek snu oznacza równocześnie, iż nie jeteśmy w stanie tyly zrobić i równocześnie organizm nie spali tyle kalorii ile by było trzeba. Organizm na tą sytuację zareaguję układaniem zapasów tłuszczów i tym o nasz wysiłek o redukcję wagi będzie o wiele trudniejszy.