ORMUS SUPERGREENS
Ormus Supergreens: wzmocniony poprzez działanie minerałów śladowych
Sanwarrior Ormus Supergreens dostarcza mocną odżywkę z alfalfy, młodego jęczmienia, młodej pszenicy, szpinaku, młodego owsa, pietruszki i juki. Powyższe supergreens rosną w bardzo odległej, starej, cywilizacją niedotkniętej dolinie powulkanicznej w połdniowym Utahu. Urodzajna gleba bogata w minerały odżywia i wzbogaca te ekologicznie rosnące rośliny w minerały śladowe. Certyfikowany proces, podczas którego wszystkie podatne na ciepło komponenty i fytoodżywki są wysuszane w chłodnym środowisku, ich składniki są tym samym chronione i tworzą zielony superodżywczy napój, który jest żywy, raw i biologicznie dostępny. Cały proces utrzymuje delikatną równowagę niezbędnych olejów, enzymów, witaminów i minerałów.
- Wyhodowana odżywka, która sama sobie wytwarza środowisko w którym wyrasta, która nie potrzebuje żadne probiotyki w jakiejkolwiek formie
- Bez rozpuszczalników, genetycznie modyfikowanych organizmów, bez napromieniowania, sztucznych aromatów, sztucznych konserwantów i sztucznych barwników
- Wyprodukowane w Stanach Zjednoczonych /USA/, precyzyjna kontrola i monitoring czystości i źródła pochodzenia
- W ten sposób uprawiane i przechodzące procesem fermentacji produkty są lekkie do strawienia i wzmacniają florę jelit, która jest jednym z produktów wspierających zdrowe trawienie
Skład: zielone potrawy ekologicznie hodowane, w ich skład wchodzi: alfalfa,młody jęczmień, zielony jęczmień, trawy owsiane, szpinak, pietruszka, juka i morynga
Zalecane używanie: 1 – 2 łyżki rozpuścić w 250 do 300 ml wody. Paczkę przechowywać poza zasięgiem światła i ciepła.
Szczegółowy opis i informacja
Młody jęczmień
Młody jęczmień, który jest bogaty w witaminy grupy B, chlorofil, karoteiny, żelazo, wapń, białka i witaminę C, jest naprawdę superodżywką, niestety często nie brany pod uwagę ze względu na zielony jęczmień, który jest słodszy. Te dwie rośliny są z punktu widzenia odżywczego bardzo do siebie podobne i tworzą razem wyśmienicie zrównoważone połączenie odżywek.
- W naturalny sposób oczyszcza
- Zawiera enzym SOD ( dysmutaza ponadtlenkowa) , mocny przeciwutleniacz, który ochrania przed wolnymi rodnikami i przed starzeniem się komórek
- Wspiera trawienie za pośrednictwem bardzo skutecznych enzymów
- Dzięku organicznym elektrolitom pomaga w naturalny sposów odwadniać organizm
ALFALFA /Lucerna/
Alfalfa to bardzo interesująca roślina. Jak na swoją wielkość ma rozległą strukturę korzeniową, która sięga wielkiej głębokości, by z gleby, na różnych poziomach, zdobywać minerały, które są niedostępne na powierzchni. Fakt ten sprawia, iż alfalfa jest rośliną bardzo wyżywną, jest również bardzo bogata w niezbędne witaminy, minerały i składniki odżywcze
- Jest pomocnikiem podczas likwidacji substancji toksycznych z krwi, wątroby i nerek
- Podnosi bezzasadowość organizmu
- Ułatwia proces trawienia i działa jako środek przeczyszczający
Młoda pszenica
Wielu ludzi twierdzi, iż młoda pszenica jest najzdrowszą substancją na świecie. Pewnym jest to, iż w każdym swoim listeczku zawiera olbrzymią ilość witaminów, minerałów, korzystnie wpływających na organizm enzymów, przeciwutleniaczy i składników odżywczych
- Odżywia komórki łatwo wchłanianymi substancjami odżywczymi
- Podnosi bezzasadowość organizmu
- Wspiera trawienie
- Pomaga w detoksykacji i zupełnemu oczysczeniu organizmu
- Wspiera układ odpornościowy
- Pomaga w leczeniu ran i ucisza rany
Młody owies
Tak samo jak młoda pszenica i młody jęczmień trawa ta, z rodziny zbóż, dostarcza koncentrowane witaminy, minerały i podstawowe substancje odżywcze opakowane w delikatnych młodych listkach. Młody owies jest więc bogatym zbiornikiem ponad 70 minerałów odżywczych.
- Lekki do strawienia i szybko wchłaniany przez organizm
- Pomaga w procesie trawienia dzięki efektywnie działającym enzymom i błonniku
- Przy pomocy chlorofilu oczyszcza i detoksykuje
Jest to następny ze zdrojów SOD ( dysmutaza ponadtlenkowa) , mocny przeciwutleniacz, który ochrania przed wolnymi rodnikami i starzeniu się komórek.
Moringa
Moringa to jedna z ostatnich i najpóźniej odkrytych superodżywek. W całym świecie wykorzystuje się ją do walki z głodem i podwyżywieniem. Moringa jest niezmiernie bogatym źródłem witaminów, minerałów, białek, niezbędnych kwasów tłuszczowych oraz wielkiej ilości korzystnych składników odżywczych, poniektórzy nazywają ją „drzewem życia”.
- Odżywia komórki i wywołuje uczucie psychicznej równowagi
- Mocny przeciwutleniacz, który chroni przed wolnymi rodnikami i przed starzeniem komórek
- Nie ulega łatwemu zepsuciu się i utlenieniu
- Wspiera trawienie
- Wspiera układ odpornościowy
- Podnosi poziom energii
Szpinak
Szpinak zaliczamy pomiędzy najzdrowsze liściaste pokarmy w ogóle. Zawiera dużo żelaza, magnezu, wapnia, błonniku, witaminy K, manganu, witaminów grupy B, witamin C, witamin E, sód, cynku i miedzi.
- Wielką ilością błonnika wspiera proces trawienia
- Obniża stres z utlenienia zpowodowany wolnymi rodnikami
- Mineralizuje kości i tym dochodzi do ich wzmocnienia
- Ochrania oczy przed osłabieniem spowodowanym starzeniem się
- Poprawia zdrowie i wygląd skóry
- Wzmacnia układ odpornościowy
Korzeń imbiru
Korzeń imbiru od prawieku stosowany był podczas problemów żołądkowych, do zwalczania choroby morskiej, biegunki oraz porannych mdłości. Rozpoczęto też o nim mówić jako o roślinie stosowanej przeciw boleści. Oprócz swoich zdolności ograniczać bóle, usuwać problemy z trawieniem, korzeń imbiru jest badany z punktu widzenia walki z nowotworami, pleśniami, bakteriami i cukrzycą. Jest również bogaty w aminokwasy, wapń, magnez, żelazo i niezbędne kwasy tłuszczowe.
- Wyraźnie tłumi boleści
- Pomaga trawieniu i wchłanianiu składników odżywczych
- Wzmacnia układ odpornościowy i pomaga zwalczać mikroby
- Pomaga w detoksykacji
Uprawy probiotyczne
Probiotyki stosowane w naszych zielonych potrawach są kultywowane /hodowane/ wprost w nich samych, nie są dodatkowo dodawane. Dzięki temu są wszystkie odżywki biologicznie lepiej dostępne podczas budowania i odżywianiu tak ważnej naturalnej flory i fauny w naszym układzie trawiennym.
- Pomaga w procesie trawienia i wchłaniania składników odżywczych
- Uzupełnia i odżywia użyteczne mikroorganizmy w jelitach
- Jest użyteczny do zdrowego odżywiania się
- Wzmacnia układ odpornościowy
- Pomaga ciału w wykluczeniu substancji toksycznych oraz różnego rodzaju resztek w organiźmie naturalną drogą
Informacje dotyczące właściwości odżywczych
Wielkość dawki : 1 łyżka ( 4g)
Ilość porcji /dawek/ w jednym opakowaniu : 56
Ilość w mporcji:
Kalorii 15 Kalorii z tłuszczu 0
% Zalecona dzienna dawka* | |
Tłuszcze łącznie 0g | 0% |
Tłuszcze nasycone 0g | 0% |
Trans kwasy tłuszczowe 0g | ** |
Cholesterol 0mg | 0% |
Sód 15mg | 1% |
Potas 100mg | 5% |
Całkowita ilość węglowodanów 3g | 1% |
Włókno 2g | 8% |
Cukry 1g | ** |
Białka 1g | 2% |
Witamina A 0% | Witamina C 0% |
Wapń 2% | Żelazo 6% |
*Zalecane dzienne spożycie obliczamy procentowo z ilości 2000 kalorii.
**Dzienne spożycie produktu nie jest określone
Tak samo jak w wypadku każdego innego suplementu odżywczego, powinniście państwo przed rozpoczęciem stosowania tego produktu konzultować jego zastosowanie z lekarzem.
O ile jesteście panie osobą karmiącą piesią, ciężarną czy mające w zamiarze zajść w ciążę, trzeba i w tym wypadku produkt konsultować z lekarzem specjalistą jeszcze przed jego użyciem.